Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Σημίτης, Βενιζέλος, Παπαντωνίου και Βάσω καταθέτουν για τα εξοπλιστικά


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη (29/04/2015) κατάθεσεις του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και των πρώην υπουργών, Γιάννου Παπαντωνίου και Βάσως Παπανδρέου ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών,όπου εκδικάζεται η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - για τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, μαζί με τους στρατηγούς Αθανάσιο Τζογάνη, Μανώλη Παραγιουδάκη και Γεώργιο Ιωαννίδη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στο δικαστήριο, καθώς την περίοδο 1998 - 1999 υπήρξαν μέλη του ΚΥΣΕΑ, επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η κλήτευση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ κρίθηκε σημαντική και αποφασίστηκε την 1η Απριλίου 2015 από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή σχετική πρόταση των εισαγγελέων της έδρας.

Η κλήτευση αυτή αποτελεί, άλλωστε, και πάγιο αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι η απόφαση για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤΟR M1 ήταν κυβερνητική επιλογή και ελήφθη όχι από τον ίδιο, αλλά από το ΚΥΣΕΑ.

Παρόντες στο δικαστήριο είναι - για την ώρα - οι Κώστας Σημίτης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται, πλέον, στο «πόσο βαθιά θα βάλει το μαχαίρι» η Δικαιοσύνη.

Η συντριβή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων δεν επιτρέπει ούτε επιφανειακές έρευνες, ούτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθει ο λαός ποιοι έπαιζαν με τη δημόσια περιουσία, ποιοι πλούτισαν από την πολιτική, ποιοι ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία και κατάντησαν τον τόπο έρμαιο της πυραμιδικής ύφεσης και των συνεχών δανεισμών.

Και το κυριότερο; Ποιοι γνώριζαν και έκαναν τα... στραβά μάτια.

Οι ευθύνες ΠΡΕΠΕΙ να αποδοθούν όσο ψηλά κι αν φτάνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: