Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κατσέλη: Οι τράπεζες στηρίζουν την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης




Αμέσως μετά τη συνάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τον Γιάννη Δραγασάκη η πρόεδρος της, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι «οι τράπεζες στηρίζουν την εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της διοχέτευσης ρευστότητας στην ελληνική αγορά».

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ένωσης ελληνικών τραπεζών για την ψηφιοποίηση των συναλλαγών και συντονισμό των δράσεων για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναφορικά με τα προγράμματα που τρέχουν στους διεθνείς οργανισμούς, αλλά και στο πρόγραμμα Γιούνκερ που ξεκινάει με τη συμμετοχή ιδιωτών. Η αρχή μιας στενής συνεργασίας των τραπεζών, προς όφελος του ελληνικού δημοσίου».

Στη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη ρευστότητα του τραπεζικού τομέα, τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των δημόσιων εσόδων και τις αναπτυξιακές δράσεις.

Αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής από από εκπροσώπους του Γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με στόχο να εκπονήσει στρατηγικό σχέδιο, εντός 30 ημερών, για τον δραστικό περιορισμό κυκλοφορίας φυσικού χρήματος και την ανάπτυξη των ψηφιακών συναλλαγών.

Ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τις ελληνικές τράπεζες για την σύσταση της Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμμετοχής της χώρας στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS μετά από σχετική πρόταση που υποβλήθηκε στη χώρα. Υπεύθυνος για τη διερεύνηση αυτών των δυνατοτήτων θα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.


http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: