Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η Οδύσσεια των ναυτικών του "Μυτιλήνη" συνεχίζεται

Γράφει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Ικαρίου


Στην απόλυτη απόγνωση έχουν περιέλθει οι ναυτικοί του πλοίου «Μυτιλήνη» το οποίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι Καρλοβάσου Σάμου από τις 5 Φεβρουαρίου. Απλήρωτοι επί 8 και πλέον μήνες, μένουν συχνά χωρίς ανεφοδιασμό καυσίμων, πράγμα που καθιστά το πλοίο «νεκρό» κυριολεκτικά:

Δεν έχουν ρεύμα, νερό, καθαρό αέρα, λειτουργία χώρων υγιεινής. Ούτε καν τη δυνατότητα εστίασης καθώς τα τρόφιμα καταστρέφονται στα ψυγεία που δε λειτουργούν. Ορατή εμφανίζεται τότε και η πιθανότητα πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς ακόμη και το σύστημα πυρασφάλειας παραμένει ανενεργό!

«Το έχει σύστημα η εταιρία, να μας αφήνει τα Σαββατοκύριακα χωρίς καύσιμα, λες και θέλει να μας… τιμωρήσει γιατί έχουμε κάνει επίσχεση εργασίας και διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας» λένε οι 48 εργαζόμενοι στο πλοίο, που δεν έχουν πλέον ούτε τα βασικά προς το ζην.

Σημειώνεται πως, υπό την πίεση των συνθηκών ζωής και της οικονομικής τους δυσπραγίας, τέσσερις από αυτούς διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου, με προβλήματα υγείας.

Μετά από διαβήματα του Εργατικού Κέντρου Σάμου προς το Λιμεναρχείο, τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου και το Υπουργείο, οι ναυτικοί που περνούν τη δική τους Οδύσσεια, έμειναν μία μέρα σε ξενοδοχειακό κατάλυμα του Καρλοβάσου καθώς στο πλοίο Μυτιλήνη οι συνθήκες, χωρίς καύσιμα, ήταν τριτοκοσμικές.

Παρά ταύτα, οριστική λύση ή έστω κάποια παρέμβαση που να δίνει ελπίδες απεγκλωβισμού των ανθρώπων αυτών, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Κωφεύει η πολιτεία;


Σχετικό δημοσίευμά μας: Εδώ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: