Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ολοκλήρωση Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας του Μαυρογένειου ΕΠΑ.Λ Σάμου



Με τις επισκέψεις στα στούντιο του Ράδιο Σάμος 102 Fm, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας του ΚΕΣΥΠ ΔΙΔΕ Σάμου, που υλοποιήθηκε για το σχολικό έτος 2014-2015 στο «Μαυρογένειο» Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου.

Η μαθητική ομάδα και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τέσσερις φορές το Ράδιο Σάμος 102 Fm, κατά τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την ειδησεογραφική εκπομπή της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Ικαρίου, να δουν από κοντά τη διαδικασία ηχοληψίας αλλά και να συζητήσουν με τον κ. Γιώργο Δανέζη θέματα που αφορούν τη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού.

Η κα Ικαρίου, σε συζητήσεις που είχε με τους μαθητές, τους ανέλυσε τη δομή μιας ειδησεογραφικής εκπομπής, αλλά και θέματα δημοσιογραφίας.

Ο κ. Δανέζης, σε ξεναγήσεις στους χώρους του Ράδιο Σάμος, έδωσε στους μαθητές μια πλήρη εικόνα τόσο για την τεχνική υποδομή που απαιτείται για τη λειτουργία του σταθμού, όσο και πληροφορίες σχετικές με τις απαιτήσεις υλοποίησης ραδιοφωνικών εκπομπών.

Με τη βοήθεια της ηχολήπτριας του σταθμού, κας Δέσποινας, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ηχοληψίας, κάνοντας μάλιστα και τις δικές τους δοκιμαστικές ηχογραφήσεις.

Να σημειωθεί ότι τα στούντιο του Ράδιο Σάμος επισκέφθηκαν δύο φορές και οι ομάδες του μαθήματος ‘Ερευνητική Εργασία – Project’ που είχαν ως αντικείμενο το ραδιόφωνο.

Οι μαθητές του «Μαυρογένειου» ΕΠΑ.Λ Σάμου και ο εκπαιδευτικός Ευθύμιος Ευαγγέλου, ευχαριστούν θερμά τον κ. Δανέζη, την κα Ικαρίου και την κα Δέσποινα για τη συνεργατική τους διάθεση και τον χρόνο που αφιέρωσαν, ώστε η ομάδα να αποκτήσει ρεαλιστική άποψη γύρω από τη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: