Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Είμαστε ιδιοκτήτες αυτής της Πατρίδας και όχι ενοικιαστές της

Του Θωμά Μπόχτη*


Στις 25 Γενάρη ο Ελληνικός λαός, επέλεξε αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή βαφτιστικών και εισπρακτόρων.


Είπε ναι στη διαγραφή χρέους, ναι στις μεταρρυθμίσεις, ναι στην ανάπτυξη, ναι στην πάταξη της γραφειοκρατίας, ναι στις παραγωγικές επενδύσεις, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όχι στα αρπακτικά, ναι στο νοικοκύρεμα του κράτους, όχι στις μίζες, ναι στην αξιοκρατία, όχι στη σπατάλη, ναι στη ζωή.

Δυστυχώς οι θεσμικοί και οι εντολείς τους, περιφρονούν προκλητικά τη λαϊκή βούληση, καταπατούν πρωτόγνωρα κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και ταπεινώνουν το λαό μας.

Τα ξενόσταλτα ληστρικά μέτρα λιτότητας που “εκβιαστικά” έχουν επιβληθεί στο λαό μας δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς και δεν οδηγούν πουθενά.

Από ιδιοκτήτες αυτής της Πατρίδας, δεν πρόκειται να μετατραπούμε ούτε σε ενοικιαστές, ούτε σε λαθρομετανάστες. Δεν είμαστε δουλικοί, και μαλιστάνθρωποι κανενός.

“Τους αφεντάδες, τους μπέηδες, τα φιρμάνια, τις ξενόσταλτες κηδεμονίες, τις δήθεν νουθεσίες και ευσπλαχνίες”, ανεπίστρεπτα ο Ελληνικός λαός έχει ξαποστείλει, και από μόνος του, αποφασίζει τις τύχες του και τις τύχες των παιδιών του.

Ευελπιστώ οι κυβερνώντες να διαπραγματευτούν δίχως “φοβικά σύνδρομα και να μην κιοτέψουν”. Αυτός ο λαός έχει ιστορία, έχει αξιοπρέπεια, έχει αγώνες, και όταν ξέρει την αλήθεια, βάζει πάντα πλάτη και τα δίκια του δικαιώνονται.

Αν οι δανειστές εκβιαστικά συνεχίζουν να εμμένουν στην εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, και σε μια “αποικιακού -κατοχικού τύπου” εθνική ταπείνωση, τότε το μόνο που μας απομένει, είναι ένα τρανταχτό ΟΧΙ.Το χρωστάμε στην Πατρίδα μας και τα παιδιά μας.

ΑΧΕΡΟΝΤΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΑ



* Ο Θωμάς Μπόχτης είναι εκπαιδευτικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της "Κοινωνικής Συμφωνίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: