Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σάμος: «κανένας δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας»



Η πρωτοβουλία που πήρε πέρσι η ΕΕΔΥΕ συνεχίστηκε για μια ακόμα χρονιά. Φέτος είχε τίτλο «κανένας δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας» εμπνευσμένο από τους στίχους της κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάίρ.

Πολλά σχολεία και μαθητές τίμησαν και φέτος αυτή τη δράση και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους το είδαμε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (μέλος της ΕΕΔΥΕ) το Σαββάτο 8 Οκτωβρίου στο Καρλόβασι και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στον Μαραθόκαμπο.

Είχε προηγηθεί τον Ιούνιο η ίδια εκδήλωση στην παραλιακή της πόλης της Σάμου με την συμμετοχή δεκάδων προσφυγόπουλων από το κέντρο κράτησης. Τα παιδιά απόλαυσαν τα έργα όλων των συμμαθητών τους από όλα τα σχολεία της Σάμου, απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν γράμματα που τα ίδια έγραψαν και απευθύνονταν στα προσφυγόπουλα.

Στον Μαραθόκαμπο είδαν και παράσταση καραγκιόζη ενώ στο Καρλόβασι απόλαυσαν κεράσματα που έφτιαξαν φίλες της Πανσαμιακής Επιτροπής Ερήνης.

Τα έργα αυτά των παιδιών που συγκλονίζουν με την ευαισθησία τους, την αποστροφή τους στον πόλεμο, την αγάπη τους για την ειρήνη και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες είναι η καλύτερη απάντηση που δίνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης στο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους και στο νησί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: