Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σάμος: Σκάκι δι’ αλληλογραφίας




Η σκακιστική ομάδα του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου στο 3rd European School Correspondence Chess Tournament!

Στο Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου Σάμου υλοποιείται και τη φετινή σχολική χρονιά, με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου, ένα σχολικό σκακιστικό πρόγραμμα με μαθήματα δυο φορές την εβδομάδα μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων.

Στα πλαίσια αυτού του σχολικού σκακιστικού προγράμματος μια ομάδα 5 μαθητών και 1 εκπαιδευτικού συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά που πραγματοποιείται στη σκακιστική πλατφόρμα του International Correspondence Chess Federation (www.iccf.com).

To τουρνουά ξεκίνησε την 10η του Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της σχολικής χρονιά το Μάη του 2017 μιας και είναι ένα είδος σκακιού δι’ αλληλογραφίας και παίζονται μια ή 2 κινήσεις την εβδομάδα σε κάθε παρτίδα.

Η ομάδα του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου Σάμου αντιμετωπίζει την ομάδα του IES Jándula, από την Andújar της Ισπανίας και την ομάδα του Gimnazjum nr1, Tomaszow από το Lubelski της Πολωνίας.

Την εξέλιξη του τουρνουά μπορεί κανείς να την παρακολουθεί από την ιστοσελίδα του ICCF στον σύνδεσμο: https://www.iccf.com/event?id=61369

Διαιτητής του τουρνουά είναι ο Πολωνός (IA) Mariusz Wojnar, ο οποίος με θέρμη υποστήριξε και φέτος την ιδέα της διεξαγωγής ενός τουρνουά μεταξύ σχολείων από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης ενώ την όλη προσπάθεια στηρίζει και ο εθνικός υπεύθυνος του ICCF για την Ελλάδα κ. Φώτης Αρμπής.

Είναι η δεύτερη φορά που η σχολική ομάδα της Σκακιστικής Λέσχης του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου “Μαραθόσποροι” συμμετέχει σε ένα σκακιστικό τουρνουά με άλλα σχολεία από την Ευρώπη καθώς τη σχολική χρονιά 2015 – 2016 συμμετείχε σε ένα ανάλογο σκακιστικό δρώμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: