Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Σάμος: 11η θέση πανελλαδικά και την 2η θέση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) με το Α.Π:25400/27-10-2016 έγγραφο του ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διεξήγαγε σε Εθνικό επίπεδο για την επιλογή φορέων (Αναπτυξιακών Εταιρειών), που θα εφαρμόσουν τοπικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του Μ.19 CLLD/LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το Κέντρο Απασχόλησης & Επαγγελματικής Κατάρτισης Νομού Σάμου Α.Ε συμμετείχε στο διαγωνισμό, καταθέτοντας Φάκελο Υποψηφιότητας – Πρότασης Τοπικού Προγράμματος.

Ειδικότερα μεταξύ συνολικά 48 φακέλων υποψηφιότητας Τοπικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων που κατατέθηκαν στον διαγωνισμό, κατόπιν της αξιολόγησης (βαθμολόγησης-τελικής κατάταξης), σε ότι αφορά την ποιότητα της πρότασης της και την ικανότητα του ως φορέας υλοποίησης- εφαρμογής, κατέλαβε την 11η θέση πανελλαδικά και την 2η θέση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η υψηλή βαθμολόγια και σειρά κατάταξης έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το Κ.Α.Ε.Κ ΣΑΜΟΥΑ.Ε αποτελεί νέα Ομάδα Τοπικής Δράσης γεγονός που ικανοποίει την διοίκηση και τα στελέχη της για την ποιότητα, τη αρτιότητα και την επιλογή της τοπικής στρατηγικής και του φακέλου υποψηφιότητας που κατατέθηκε.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης του ΚΑΕΚ ΣΑΜΟΥ ΑΕ με το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έτσι ώστε, από το νέο έτος να ακολουθούσουν προκηρύξεις των δράσεων που προβλέπονται για την ένταξη και χρηματοδότηση νέων έργων. Από την υλοποίηση του νέου προγράμματος αναμένεται να επιχορηγηθούν Ιδιωτικά και Δημόσια έργα που αναμένεται να συμβάλουν στην ανάπτυξη των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

O NOMIMOΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΑΕΚ Σάμου Α.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: