Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Σάμος: Με επιτυχία το Σεμινάριο επιβίωσης στο υγρό στοιχείο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Επιβίωσης στο υγρό στοιχείο, που διοργάνωσε το Σάββατο ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου με κύριο εισηγητή τον κο Δημήτριο Καλατζή, εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν το Νομικό πλαίσιο της διάσωσης, ο μηχανισμός της έρευνας και διάσωσης, το υγρό στοιχείο και η κατάσταση του ναυαγού, ο πνιγμός, οι ενέργειες στρατηγικές επιβίωσης στο υγρό στοιχείο, η διάσωση ναυαγού με πλωτά και εναέρια μέσα, η διάσωση αυτοδύτη στην επιφάνεια, ενώ εκτενής αναφορά έγινε στις ιδιαιτερότητες, γεωγραφικές και κλιματολογικές, του Αιγαίου Πελάγους.


Με το πέρας του σεμιναρίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, παρέδωσε πλακέτα του Σ.Α.Σ. στον κ. Δημήτιο Καλάτζη, ως αναγνώριση του σημαντικού έργου που εκτελεί το Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα ο κ. Καλατζής ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος του Σ.Α.Σ. για τη συμβολή του στη διάδοση της ασφαλούς κατάδυσης.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στη βεράντα της Μαρίνας Πυθαγορείου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το σεμινάριο υποστήριξαν η Μαρίνα Σάμου, το ξενοδοχείο Kerveli Village Hotel και η Σάμος Κτηματομεσιτική.

samiakonvima

Δεν υπάρχουν σχόλια: