Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σάμος: Αναζητούνται 40 εκατομμύρια για την Λιμενολεκάνη της Πρωτεύουσας (φωτορεπορτάζ)

Γεμάτη από κόσμο και φορείς ήταν η αίθουσα του Ξενοδοχείου "Αιολίς" στην πόλη της Σάμου 
μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου.


Θέμα της ήταν η πρόταση του μελετητικού γραφείου ΤΡΙΤΩΝ για το λιμάνι της Σάμου.


Η πρόταση που στηρίζεται στη δημιουργία ενός master plan, προβλέπει μια σειρά έργων όπως, επέκταση της προβλήτας του λιμανιού στα 100 μέτρα από ότι είναι μέχρι σήμερα, με σκοπό την πλαγιοδέτηση μεγάλων πλοίων κρουαζιέρας, την δημιουργία αγκυροβολίων για 245 σκάφη (ιστιοπλοϊκα κ.α), και τέλος τη δημιουργία μαρίνας τρίτης γενιάς στη περιοχή ταμπάκικα με ανάλογους χώρους αναψυχής και εστίασης.

Το συνολικό κόστος των έργων, μελέτες και εκτέλεσης, εκτιμάται μεταξύ 35 και 40 εκατομμυρίων ευρώ, που μόνο από το ΕΣΠΑ θα μπορούσαν να αναζητηθούν.


Στις 25 Οκτώβρη 2012 είχαμε δημοσιεύσει κατά αποκλειστικότητα, τη σύσκεψη που είχε γίνει τότε στην αντι Περιφέρεια Σάμου, αλλά από τότε καμία άλλη εξέλιξη δεν διαπιστώσαμε. 

Μήπως λοιπόν το θέμα αυτό μπαίνει ξανά σε διάλογο σε μια προεκλογική περίοδο για την Αυτοδιοίκηση και όταν ολοκληρωθούν οι εκλογές ξαναμπεί στις "καλένδες" ?

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, εμείς να χαρακτηριστούμε καχύποπτοι και το θέμα αυτό να προχωρήσει με το καλύτερο τρόπο, αφού εκ των πραγμάτων θα δώσει μια νέα ώθηση στην τόσο ταλαιπωρημένη πρωτεύουσα του Νησιού μας.









Σχετικό παλαιότερο Δημοσίευμά μας: Εδώ...!

"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: