Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

Η 8 Μάρτη 2014 μας βρίσκει στο κατώφλι των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Γι’ αυτό επιλέξαμε φέτος Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας να φωτίσουμε καλύτερα την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στις γυναίκες.


Απευθυνόμαστε με εξορμήσεις, με τη διακήρυξή μας και με το υλικό της Ομοσπονδίας μας, στις φίλες, στα μέλη, στις νέες, στις εργαζόμενες, στις άνεργες, στις αυτοαπασχολούμενες, στις μετανάστριες και σε όσους και όσες συναντηθήκαμε μαζί τους στους καθημερινούς αγώνες για καλύτερη ζωή και σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στη φιλόξενη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

* Μικρό ιστορικό για τους αγώνες των γυναικών που από το 1857, σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους.

* Κεντρική ομιλία για τις επιπτώσεις της ΕΕ στη ζωή των γυναικών

* Σύντομος απολογισμός της δράσης της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών

* Προβολή της αριστουργηματικής ταινίας «Το αλάτι της γης», σε σκηνοθεσία Χέρμπερτ Μπίμπερμαν, ο οποίος φυλακίστηκε από τον μακαρθισμό. Βραβεύθηκε από τους Γάλλους κριτικούς, απέσπασε πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας, στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι (1955)

Η ταινία αναφέρεται στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Μεξικανών μεταναστών που εργάζονται σε αμερικανικό ορυχείο και οδηγούνται σε απεργία. Η ταινία αποκαλύπτει την ακόμη σκληρότερη πραγματικότητα στη ζωή των γυναικών, τον αγώνα τους για ίσα δικαιώματα, όχι μόνο στη δουλειά αλλά και στον αγώνα... Το γύρισμα της απαγορευμένης από τον μακαρθισμό ταινίας ήταν μεγάλη, δίχρονη περιπέτεια (1951 - 1953), με «ηθοποιούς» εργάτες του ορυχείου, με αντίπαλο την «Κου Κλουξ Κλαν», επειδή αποκάλυπτε την απάνθρωπη αρπαγή της πατρογονικής γης των Μεξικανών και την εκμετάλλευση των εργατών μεταλλωρύχων, από τους Αγγλο-αμερικανούς βιομηχάνους. Παίζουν Ροζάουρα Ρεβουέλτας, Γουίλ Γκηρ, Ντέιβιντ Γουλφ, Μέρβιν Ουίλιαμς.

* Και φυσικά, κέρασμα για όσους και όσες παρευρεθούν.

Σας περιμένουμε. Γιατί δεν πρέπει καμιά μας να είναι μόνη της στην κρίση, αλλά συλλογικά, με ταξική αλληλεγγύη να παλέψουμε ενάντια σε όλους αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή μας.

Πληρ.: Αγγ. Δεμερτζή 22730 95286
Σορόκου Σοφία 2273024620

Δεν υπάρχουν σχόλια: