Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Θέτουν εκβιαστικά διλήμματα. Απαντάμε με επιχειρήματα

Του Τάσου Γέραλη*


Πυκνώνουν τα άρθρα και οι θέσεις όσων προσπαθούν να πείσουν –εκφοβίσουν τον Ελληνικό Λαό, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Γιατί πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ;
  • Γιατί πρέπει να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. ;
  • Ποιοί είναι οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία αν πάμε σε εκλογές;
Μέσα από τις απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων όσων διακινούν αυτές τις απόψεις διακρίνετε καθαρά η ηττοπάθεια και ο φόβος που θέλουν να καλλιεργήσουν στον λαό, ενώ παράλληλα φαίνεται και ο κυβερνητισμός που τους διακατέχει και η αγωνία τους για το δικό τους αύυριο. Οι συντάκτες τους έχουν μια δομική αδυναμία να συντάξουν μια αξιόπιστη πρόταση διεξόδου της χώρας από την υπανάπτυξη. Για να καλύψουν τις αδυναμίες τους, θέτουν διλήμματα εκφοβισμού και τρομοκρατούν τον Ελληνικό Λαό ώστε να τον καταστήσουν ανασφαλή και νωθρό.

Μιλούν για πρόοδο, αλλά δεν μπορούν να δουν ότι τα προοδευτικά σύνορα είναι πιο μπροστά!! Ανάμεσα στην δυνατότητα και την ανάγκη! Διακρίνονται από μια κυβερνητική γλωσσική αμετροέπεια, ονομάζουν μεταρρύθμιση και δημιουργία, όχι ότι υπηρετεί τον άνθρωπο, αλλά ότι εξασφαλίζει την επιβολή σε αυτόν. Ονομάζουν ανάπτυξη την βίαιη μεταφορά πλούτων και πόρων από τις δυνάμεις εργασίας στους δανειστές και κερδοσκόπους και την μετανάστευση των νέων επιστημών .

Θέτουν εκβιαστικά διλήμματα. Απαντάμε με επιχειρήματα:

Από πότε οι εκλογές σε μια δημοκρατία είναι πρόβλημα; Ειδικά αν υπάρχει αναντιστοιχία όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην ίδια την Βουλή; Σήμερα υπάρχουν στη Βουλή περίπου 25 βουλευτές, που βρίσκονται εκτός των κομμάτων που εκλέχτηκαν; Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό πρόβλημα που πρέπει να αποκατασταθεί;

Μπορεί να συνεχίσει η χώρα να εκβιάζεται και να κυβερνάται με e-mails και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 550 πράξεις και έχουν υπογραφεί από τον απερχόμενο πρόεδρο ;

Αν υπάρχει success story και τα μέτρα που έχουν παρθεί έχουν αποδώσει και ως χώρα βγαίνουμε από το «τούνελ» της ύφεσης, είναι δυνατόν να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος η «ανάπτυξη», επειδή η χώρα θα πάει στην κορυφαία έκφραση του λαού που είναι οι εκλογές; Είναι δυνατό μια οικονομία να καταρρεύσει από μια πολιτική επιλογή; Καταρρέουν μόνο αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές.

Οι εκλογές είναι ο μόνος δρόμος να βγει ο λαός από την επικίνδυνη πορεία που τον έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται να ξαναβρεί το ηθικό του. Αναζητά μια άλλη πολιτική που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα φέρει τις δυνάμεις της εργασίας σε δημιουργική και αναπτυξιακή τροχιά. Θα ανακόψει την φτώχεια, και την δημαγωγία της κυβέρνησης.

Το τελευταίο μήνυμα του Πρωθυπουργού ένα ουσιαστικό στόχο είχε να εξυπηρετήσει. Στόχευε να καλλιεργήσει ουσιαστικά στον κόσμο τον φόβο μη χάσει αυτά που έχει, ήθελε να του αναστείλει τις αντιδράσεις. Ο κ. Σαμαράς μέσα από όσα είπε ένα ήταν το συμπέρασμα. «Μπορεί να αμφισβητήσατε και να οικτίρατε την πολιτική μου αλλά αν δεν δώσετε ακόμη μια ευκαιρία στην κυβέρνηση μου και στις συστημικές δυνάμεις μη ελπίζεται σε διάσωση και σωτηρία της οικονομίας». Φόβος και Τρομοκράτηση. Με το φόβο και τη αμφισβήτηση θα πορευτεί το επόμενο διάστημα και θα παράγει πολιτικά γεγονότα, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική διακυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί η σημερινή κυβερνητική πολιτική να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή η πολιτική μόνον ανατρέπεται θα ανατραπεί από τον ελληνικό λαό, απ’ όλους εκείνους που είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται, την αξιοπρέπειά τους να ποδοπατείται, την απελπισία να τους γίνεται μόνιμη σύντροφος, τη ζωή να τους γυρνάει την πλάτη, που είδαν τις ελπίδες τους να μην δικαιώνονται.

Η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές. Για να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας. Επιβάλλεται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν και να συμπαραταχθούν στη συγκρότηση εναλλακτικής πρότασης εξόδου από τη κρίση. Μιας πρότασης που θα καθορίσει την στρατηγική και την πορεία ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη. Θα απαιτήσει πολλή δουλειά, ρήξεις με αντιλήψεις και πρακτικές του χθες και πολυεπίπεδες συνεργασίες τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η νέα πορεία όμως θα δώσει διέξοδο, ελπίδα και αναπτυξιακή προοπτική. Θα κατοχυρώνει αντί να καταπατά βασικά κοινωνικά δικαιώματα. Θα εξασφαλίζει ένα δίχτυ στοιχειώδους ασφάλειας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Θα διευρύνει τους συμμετοχικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Θα κατοχυρώνει το δικαίωμα της τιμής, της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας, της παιδείας, της υγείας. Θα ανακτά και θα κατοχυρώνει την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία.

Οι εκλογές θα καταγράψουν αν ο Ελληνικός Λαός θέλει, να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό μέτωπο ανατροπής, που θα κάνει ορατές και αξιόπιστες τις διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα στην ακολουθούμενη και την εναλλακτική στρατηγική, ανάμεσα σε μια νεοφιλελεύθερη ή δεξιά πρόταση και σε μια πραγματικά προοδευτική , αριστερή πρόταση για την Ελλάδα, την Ευρώπη των λαών, κτισμένη στις αρχές και τις αξίες της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ισότητας.    


* Ο Τάσος Γέραλης είναι Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Επικοινωνίας της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: