Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Γεννήθηκε η ομάδα του Γ. Πασχαλίδη στη Σάμο

Του Κώστα Μαλάκη και του Μανόλη Βασιλειά


Με μεγάλο ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε χθες 7 Φλεβάρη 2015, η πρώτη συνάντηση των φίλων του ερευνητή και συγγραφέα  Γιώργου Πασχαλίδη στη Σάμο.

Μετά από την διαδικτυακή πρόσκληση που έγινε μέσω του blog "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ",  εικοσιπέντε (25) περίπου άτομα συναντήθηκαν στον αίθριο χώρο του "Aeolis", όπου διεξήχθη μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση, στην Πρωτεύουσα της Σάμου.  

Έτσι γεννήθηκε και συγκροτήθηκε  επίσημα πλέον η "Ομάδα φίλων Γιώργου Πασχαλίδη Σάμου" της οποίας συντονιστές ορίστηκαν ο Κωνσταντίνος Μαλάκης και η Γεωργία Κόχυλα. 


Η συζήτηση κράτησε πάνω από τρεις ώρες χωρίς να αποχωρήσει κανείς. 

Έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στο μοντέλο  " tri-anthropo type Pashalidis " και με ποιο τρόπο η τόσο σοβαρή ανακάλυψη θα επηρεάζει πλέον θετικά τη ζωή μας. 


Αναλύθηκαν οι εφαρμογές του μοντέλου στην καθημερινότητά μας, όπως είναι η αυτοεξέλιξη του κάθε ανθρώπου με τον περιορισμό των ακροτήτων του τύπου τους, οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους και πως αυτές μπορούν να εναρμονίζονται μεταξύ τους, οι δυνατότητες που ανοίγονται αλλά και οι εφαρμογές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα από την νέα γνώση, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στον αθλητισμό, στην αντιμετώπιση των διάφορων εθιστικών ουσιών κ.α


Να σημειωθεί ότι 17 άτομα, φίλοι του κ. Γιώργου Πασχαλίδη ενώ ήθελαν να συμμετέχουν δεν κατάφεραν χθες να δώσουν το παρόν τους. 

Σύντομα με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν αλλά και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται, η ομάδα που μόλις χθες ξεκίνησε, θα διευρύνεται συνεχώς αφού έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και πολλοί άλλοι για να συμμετέχουν. 

Η συνέχεια δόθηκε σε club της πόλης της Σάμου όπου γιορτάστηκε η γέννηση της ομάδας με ένα ποτό απόσταξης.

 
Σκοπός της ομάδας είναι :
  • η μελέτη και η ανάλυση του έργου του κ. Γιώργου Πασχαλίδη
  • η συνεχής ενημέρωση των μελών 
  • η βδομαδιάτικη διαδικτυακή επικοινωνία  των μελών με τον κ. Γιώργο Πασχαλίδη μέσω skype
  • η προετοιμασία για τις επισκέψεις του ερευνητή στο Nησί μας. 
  • η επικοινωνία και η ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας
  • η διακίνηση των Βιβλίων του Συγγραφέα και η συνεργασία με δύο Βιβλιοπωλεία στο Βαθύ και στο Καρλόβασι αντίστοιχα.

Τα μέλη της ομάδας, οι φίλοι καθώς και ολόκληρη η κοινωνία του Νησιού μας  θα ενημερώνονται συνεχώς και από τη σελίδα που φτιάχτηκε ήδη  και παρουσιάζεται σήμερα στο Facebook και η διεύθυνσή της, με ανοιχτό τον υπολογιστή σας το fb, είναι:  ΕΔΩ...!


Οι δύο συντονιστές της Ομάδας Σάμου, Γεωργία Κόχυλα και Κώστας Μαλάκης με τον Μανόλη Βασιλειά στο κέντρο.

Σχετικό δημοσίευμά μας: Εδώ....!


Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε "κλικ" πιο κάτω:




"ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ"
http://manolis-vasileias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: